Ianuarie 2012, ASR si crearea Uniti sub Tricolor

Se poate spune că Uniți sub Tricolor a funcționat într-un mod informal niște ani buni. Totuși, în ianuarie 2012, protestele au revigorat mișcarea ultras din România. Majoritatea peluzelor din țară s-au unit în cadrul proiectului Asociației Suporterilor Români. Deși aceasta nu a existat niciodată în acte a reprezentat un cadru de organizare a diferitelor grupuri.
proteste ianurie 2012
miting sibiu - mesaj 2
Una din consecințele momentului ianuarie 2012 a fost și un interes crescut pentru meciurile echipei naționale. La început, grupurile care urmau să creeze Uniți sub Tricolor, au lucrat împreună cu ceilalți din ASR, realizându-se câteva acțiuni destul de reușite.

România – Andorra 11.09.2012
romania - andorra - coregrafie

Turcia – România 12.10.2012
turcia - romania - pirotehnie

România – Olanda 16.10.2012
romania - olanda 2012 - coregrafie

România – Belgia 14.11.2012
romania - belgia - coregrafie 2

Dar valorile și viziunea diferită asupra modului în care ne raportăm la autorități ne-au făcut să ne separăm de ASR. Astfel, proiectul Uniți sub Tricolor a luat naștere în mod oficial.

Orice grup de suporteri poate veni alături de Uniți sub Tricolor, atât timp cât respectă cele 3 principii fundamentale:

Independența, atât față de federație, cât și față de diversele organe ale statului. Din independență reiese faptul că nu se vor face compromisuri cu cei pe care îi considerăm responsabili de problemele fotbalului românesc și cei care ne doresc interziși sau după gratii.

Autofinanțarea tuturor deplasărilor, acțiunilor și materialelor. Nu vom accepta niciodată vreo sponsorizare sau tratament preferențial pentru biletele de meci.

Coerența și continuitatea acțiunilor. Deși aceasta nu poate părea că fiind ceva esențial, s-a demonstrat că în România, foarte puține grupuri (fie că vorbim de stadion sau de mediul civic) au dat dovadă de coerentă în acțiunile întreprinse și de o continuitate adevărată a acestora. Numai prin menținerea unei poziții ferme, care să treacă de testul timpului se pot atinge obiectivele noastre.