România – Ungaria 11.10.2014

După un meci în Grecia cu porțile închise, adevăratul debut al Campaniei de calificare pentru EURO 2016 a fost partida disputată împotriva Ungariei pe Arena Națională. Practic, a fost o repetare a meciului ce avusese loc cu puțin peste un an în urmă.

Chiar dacă am avut grijă să ne ocupăm din timp de strângerea banilor de bilete, pentru a elimina emoțiile de la meciul precedent, nu am fost scutiți de peripeții. Din exces de zel, Jandarmeria a înconjurat locația în care ne-am strâns înainte de meci efectuând controale amănunțite la ieșire. A fost nevoie de puțină creativitate pentru a ne asigura că vom intra cu tot ce ne-am propus.

romania-ungaria-cortegiu

Pentru meciul cu ungurii, am pregătit o serie de pânze cu harta României Mari pe fond tricolor.

romania-ungaria

Am afișat și mesajul “S. Cojocaru după M. Sandu”. Acesta face referire la Sorin Cojocaru, ofițerul de securitate al federației, printre persoanele din regimul anterior păstrate după venirea lui Răzvan Burleanu la conducere. Acesta este responsabil pentru toate deciziile care îngrădesc libertatea de exprimare la meciurile naționalei.

romania-ungaria-mesaj

Per total a fost o atmosferă destul de bună, similară celei de la meciul din 2013. În stadion, s-a simțit faptul că majoritatea suflării ultra’ din România a fost prezentă. Ungurii s-au prezentat la rândul lor într-un număr destul de bun. Dar faptul că autoritățile i-au dus direct în stadion și i-au supus unui control strict, le-a limitat posibilitatea de a se face cu adevărat remarcați.

La fel cum ne obișnuiseră și în perioada lui Mircea Sandu, agenții firmei de pază BGS au avut intervenții brutale împotriva suporterilor români de la ambele peluze. În urma imaginilor văzute de o țară întreagă și presiunii media care a urmat, FRF a reziliat contractul cu BGS, care a fost înlocuită de altă firmă, dispusă de asemenea să facă treaba murdară a federației.