Comunicat – Uniți Sub Tricolor – 29 Iunie 2015

“Specula cu bilete pentru meciul Ungaria – România, desfășurată cu sprijinul Federației Române de Fotbal”

Noi, suporterii echipei naţionale, reuniţi în cadrul proiectului “Uniti Sub Tricolor”, dorim să atragem atenţia asupra unui nou derapaj al FRF în relaţia sa cu publicul plătitor de bilete. Astfel, suporterii români care doresc să vadă live meciul naţionalei de la Budapesta, trebuie să plătească circa 190 de euro unei agenţii turistice care beneficiază de un tratament preferenţial din partea F.R.F. În condiţiile în care biletele nu sunt încă disponibile spre vânzare către publicul larg, această agenţie turistică condiţionează accesul la bilete de achiziţionarea unui pachet turistic constând în două nopţi de cazare în Budapesta. Preţul solicitat pentru acest serviciu este de 190 euro, în timp ce ofertele disponibile pe internet, pentru acelaşi hotel şi aceeaşi perioadă nu depăşesc suma de 100 euro / persoană. Condiţionarea accesului la bilete, cu precădere în cazul unor deplasări de mare interes, precum cea din Ungaria, reprezintă doar o formă de speculă mascată şi realizată cu girul Federaţiei Române de Fotbal. În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să tragem un semnal de alarmă şi să constatăm că deşi conducerea Federaţiei s-a schimbat practicile şi lipsa de transparenţă în relaţia cu suporterii au rămas aceleaşi.

Update: Reacţia Federaţiei

Pana la acest moment, nu ne-a fost comunicat numarul de bilete aferente Federatiei Romane de Fotbal pentru respectiva partida, nici zona din stadion in care vor fi acestea alocate, implicit nu exista nici un pret al acestora.
Asadar, comercializarea lor, prin orice mod, este oricum imposibila.
Biletele pentru meciurile echipei nationale se vand exclusiv prin intermediul bilete.frf.ro si bilete.ro, fara exceptii pentru agentii care vand astfel de pachete turistice. Aceste bilete se vor comercializa, asadar, online, cu maximum 4 tichete disponibile pentru fiecare utilizator
Departamentul de Ticketing al FRF