România – Finlanda 08.10.2015

Meciul de acasă cu Finlanda a fost o bună ocazie pentru FRF să arate încă odată foarte clar că nu are de gând să renunțe la cenzură și măsuri represive pentru a pune piedici oricărui grup care nu are de gând să colaboreze cu ei.

Totul a început cu un control foarte strict, cum am început să ne obișnuim la aceste meciuri cu risc redus. Au fost montate corturi speciale în dreptul intrării noastre, toți cei îmbrăcați în negru sau care păreau “suspecți” erau verificați minuțios. Orice steag tricolor cu nume de oraș a fost oprit la intrare. Afișarea steagurilor pe gardul peluzei a fost de asemenea interzisă. Practic, o schimbare la 180 de grade față de atitudinea relaxată de la meci cu Grecia care avusese loc doar cu o lună înainte.

romania-finlanda

La începutul meciului, ne-am îndreptat scandarile împotriva federalilor. Dar văzând atmosfera anostă din stadion, am decis că este totuși important să încurajăm jucătorii, care nu aveau nici o vină pentru cele întâmplate. După ce finlandezii au marcat, publicul a devenit de-a dreptul ostil, huiduieli auzindu-se din toate sectoarele. Practic, am rămas singurii de pe întregul stadion care am continuat să încurajăm echipa până la capăt.

romania-finlanda-2

Golul egalării a venit în prelungiri. Dar imediat după fluierul de final, jucătorii naționalei s-au îndreptat direct spre vestiare. Este dezamăgitor să vezi că eforturile tale nu sunt în nici un fel recunoscute și ești băgat în aceeași oală cu marea masă a cetățenilor.