Insulele Feroe – România 11.10.2015

Imediat după meciurile de la București și Chișinău, pentru o parte din noi, turul de forță a continuat cu deplasarea din Insulele Feroe, una dintre cele mai îndepărtate locații în care poți juca la Turneul de Calificare pentru EURO 2016.

feroe-romania-poza-grup-3

Pentru a marca itinerariul nostru, la fluierul de start am afișat mesajul “4000 km în 3 zile / București-Chișinău-Tórshavn / Pentru asta trăim”

feroe-romania-mesaj

Deși victoria cu Feroe ne asigura prezența la Campionatul European, precendelte 4 meciuri încheiate la egalitate au realimentat subiectul naturalizării jucătorilor străini din campionatul intern. Poziția UST a fost că naționala trebuie să fie compusă din jucători români, produși de fotbalul autohton, cu toate bunele și relele sale. Naturalizările reprezintă doar o soluție pe termen scurt, de fațadă. Prin investiții în centrele de juniori putem spera să creștem nivelul și să asigurăm viitorul fotbalului românesc. Astfel, am afișat un mesaj agresiv, dar care surprinde exact problema: “Creșteți jucători de elită / Nu umblați cu cioara vopsită / Stop naturalizărilor!”

feroe-romania-mesaj-3

Micul sector de oaspeți a fost umplut și aici de puținii suporteri veniți din țara, la care s-a alăturat comunitatea de români stabiliți în Feroe.
A fost surprinzător să vedem că fenomenul prinde rădăcini până și aici. În sectorul central al peluzei gazdelor s-a aflat un grup de aproximativ 200 de persoane, format în mare parte de copii, care și-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului.

feroe-romania-poza-grup