Italia – România 17.11.2015

Calificată deja la EURO 2016, România și-a programat o partidă amicală împotriva Italiei la Bologna, în perioada de meciuri internaționale de la mijlocul lui noiembrie. Chiar dacă meciul a fost anunțat din scurt, legaturle de tranport ne-au permis să ne organizăm într-un număr bun și să fim prezenți pe Stadionul Renato Dall’Ara.

italia-romania-poza-grup

La acest meci am continuat protestul nostru împotriva naturalizaror, afișând un mesaj care a devenit sloganul campaniei noastre “Centre pentru juniori / Nu import de jucători”.

italia-romania-mesaj

Deși este cunoscut faptul că marea majoritate a ultrasilor italieni nu merg la meciurile naționalei, iar Bologna are o peluză cu orientari politice de stânga, stadionul s-a umplut. Desigur, o bună parte din cei prezenți erau români stabiliți în Italia. Dacă în trecut am avut experiențe neplăcute cu așa zișii “căpșunari”, la acest meci au reușit să preia multe din cântecele simple începute de noi. De remarcat și momentul în care toată peluza românească a strigat la unison “Colectiv” în memoria victimelor incendiului din București.

italia-romania-sector