România – Norvegia (handbal) 09.03.2016

2016 se prefigurează ca un an cu multe provocări pentru grup. De la EURO 2016, la deplasările din Armenia și Kazahstan, la meciuriele de acasă cu adversari interesanți ca Polonia sau Muntenegru, se anunță un an plin. Prima acțiune a fost meciul de handbal dintre România și Norvegia în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European.

romania-norvegia-handbal-poza-grup

Sala din Cluj a fost plină până la refuz. Atmosfera a fost net superioară celei de care am avut parte la precedenta întâlnire cu Norvegia, din 2014 de la Debrecen. Deși nu au lipsit goarnele sau tobele pe care am învățat să le tolerăm la handbal, la acest meci am putut să dominăm fondul sonor de la început până la sfârșit.

romania-norvegia-handbal

În prima repriză am afișat mesajul “1958-Pușcarie pentru o poezie / 2016-Pușcarie pentru un tricou / Nimic nu s-a schimbat!?”. Acesta face referire la legislația absurdă intrată în vigoare recent, care prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care afișează simboluri “legionare”. Situația a fost comparată cu sentința primită de poetul Radu Gyr în 1958 pentru poezia “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane”.

romania-norvegia-handbal-mesaj