România – Spania 27.03.2016

La 4 zile după amicalul cu Lituania, natioanala urma să dispute o partidă de pregătire “de lux” cu Spania pe noul stadion din Cluj. Faptul că România nu mai jucase în Ardeal din 2009, dar mai ales echipa de “vedete” a Spaniei au făcut ca interesul pentru acest meci să fie foarte mare. Biletele s-au epuizat în prima oră de la punerea în vânzare pe site-ul federației. Neprinzand foarte multe în faza inițială, aproape că ne-am văzut nevoiți să renunțăm la acest meci. Dar în următoarele zile au început să reapară bilete pe site-ul oficial. Împreună cu ce am mai completat de la bișnițari, am strâns numărul necesar.

romania - spania

De menționat că amicalul cu Spania venea imediat după un ultim val de atacuri teroriste din Belgia. Astfel, forțele de ordine au fost în stare de alertă. Dar așa cum am început să ne obișnuim la meciuri de risc, controlul de la intrare a fost foarte lejer.

romania - spania - esarfe

Pentru a marca data de 27 martie, Unirea Basarabiei cu România din 1918, am afișat mesajul “Reunirea cu Basarabia / Un vis nestins / Rămâne un ideal de atins”.

romania - spania - mesaj

Câțiva stewarzi zeloși au încercat să între în sector să confiște mesajul, fără sorți de izbândă. La câteva minute distanță, cei de la Camarazii au afișat un mesaj pe aceeași temă. De data această stewarzii au reușit să ia o bucată. De acolo s-au declanșat incidente și am expluzat agenții de pază din sector.

https://www.facebook.com/unitisubtricolor2013/videos/1246210875407213/

La începutul reprizei a două, am afișat mesajul “Spectacol inofensiv / Suprimat abuziv / De un sistem represiv”. Una din cauzele pe care le-am susținut încă de la început, a fost ideea de a legaliza pirotehnia pe stadioane. Legea 4 este foarte interpretabilă în această privință, neluând în considerare diferențele dintre diferetele clase de obiecte pirotehnice și, implict, a lăsat loc forțelor de ordine să comită multe abzuri. În spatele pânzei am aprins stroboscoape și flame-uri. Cum era de așteptat, jandarmeria a intervenit imediat pentru a confisca pânză și a face rețineri.

romania - spania - piro 2

La fel de puțin surprinzătoare a fost atitudinea și lipsa de solidaritate a celorlați suporteri din sectoarele din jur. Dar la genul asta de meci, unde majoritatea celor din tribune veniseră să vadă naționala Spaniei, nu poți avea prea mari așteptări.