România – Georgia 03.06.2016

Ultima partidă de pregătire înaintea Campionatului European din Franța a fost amicalul cu Georgia de pe Arena Națională. După o călătorie cu metroul spre stadion, am fost întâmpinați de deja familiarele corturi de control instalate de jandarmerie.

Odată intrați, am găsit un stadion relativ gol, dar ne-am putut desfășura în voie.
romania - georgia - steaguri

În prima reprinza, am afișat un mesaj de încurajare a jucatorilor, înainte de meciurile din Franța, “La EURO, onorați tricolorul”. Până și o pânză inofensivă ca aceasta a atras atenția stewarzilor care au intrat în sector cu intenția de a o confisca. Tentativa lor a eșuat, dar nu putem să nu fim stupefiați că am ajuns în situația în care orice fel de pânză este percepută ca cel mai mare pericol la buna desfășurare a meciului.

romania - georgia - mesaj

În repriza a doua am avut un al doilea mesaj, “Antonescu a murit / Pentru un neam reîntregit”. Această pânză face referire la Mareșalul Ion Antonescu și lupta acestuia pentru refacerea României Mari, care a fost executat la data de 1 iunie 1946 de autoritățile comuniste. De data aceasta, forțele de ordine nu au mai intervenit în sector.

romania - georgia - mesaj 2

Deși pe stadion a dominat o atmosferă de vacanță, gândul nostru stătea doar la deplasarea din Franța de la EURO, în scurt timp urmând să ne pornim la drum.

romania - georgia