România – Elveția (EURO 2016) 15.06.2016

Al doilea meci al României din grupă, cel cu Elveția s-a jucat tot la Paris, dar de data aceasta pe Parc des Princes, stadionul celor de la PSG. Dintre toate cele trei partide din grupe, aceasta a generat cel mai mult interes pentru suporterii români. Am reușit să prindem puțin peste 20 de bilete. Ajunși cu câteva ore înaintea începerii partidei în zona porților de acces, cu greu îți puteai da seama că erai prezent într-un oraș în care se dispută un Turneu Final. Măsurile de securitate păreau să fie la fel de minimaliste ca cele de la meciul de deschidere.

În stadion ne-am văzut confruntați cu o problemă. Biletele achiziționate de noi erau împrăștiate pe ambele inele ale peluzei alocate suporterilor români. Am optat să stăm la inelul de la etaj, unde am fi fost mult mai vizibili. Profitând de lipsa de pregătire și neatenția stewarzilor, am reușit să aducem toți oamenii la etaj, rând pe rând.

romania - elvetia (EURO 2016)

Cum acest meci a fost programat la aniversarea a 26 de ani de la Mineriadei din vara lui 1990, am afișat mesajul “An de an același gând / 13-15 iunie 1990 / Cine plătește și când?”

romania - elvetia (EURO 2016) - mesaj

La fel ca în cazul întâlnirii Cu Franța, la peluza opusă s-au aflat doar cetățeni, care s-au remarcat doar prin câteva scandări simpliste. În peluza românească au mai fost prezente grupuri ultras din țară și au fost câteva momente când s-a cântat susținut.

romania - elvetia (EURO 2016) 2