România – Muntenegru 04.09.2016

Campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Rusia a debutat la Cluj, împotriva reprezentativei Muntenegrului. Am revenit după meciul cu Spania din primăvară, cu speranța că de data aceasta să dăm peste un public mai calitativ.

Înaintea meciului am făcut o vizită în Salina din Turda, unde am testat acustica.

UST în Salina Turda

Ne-am așezat la aceeasi peluza, cea dinspre Someș, pe nivelul superior.

romania - muntenegru - esarfe

După prestația de la EURO 2016, subiectul naturalizărilor a revenit în prim plan. Aducerea unui antrenor străin nu a făcut decât să alimenteze speculațiile că federația va urmări să aducă jucători străini la națională. Încă din vară am decis că trebuie să continuăm protestul împotriva naturalizărilor, care fusese demarat în 2015. În prima repriză am afișat o pânză cu sloganul campaniei, “Centre pentru juniori / Nu import de jucători.

romania - muntenegru - mesaj

Pentru a atrage atenția, am aprins pirotehnie în spatele pânzei.

faza de joc

Grupul Camarazii a afișat o serie de mesaje de efect în sector. Spre deosebire de meciul trecut de la Cluj, când stewarzii au fost cei care au încercat să confiște pânzele, de data aceasta jandaremia a intrat direct în sector cu scopul de a opri afișarea primului dintre ele. În urma busculadei create în primele rânduri și-au dat seamă că nu pot să ne evacueze și s-au retras.

romania - muntenegru - jandarmerie

Oaspeții au fost prezenți într-un efectiv destul de redus față de ce ne-am fi așteptat. Pentru UST a fost una dintre cele mai bune prestații pentru un meci de acasă. Rămâne memorabil momentul de la final, în care aproape tot publicul părăsise stadionul și noi am stat pe poziții și am continuat să cântăm.

romania - muntenegru