România – Polonia 11.11.2016

Întâlnirea cu Polonia era privită ca derby-ul grupei, știindu-se că toate biletele din sectorul oaspete se vânduseră. O posibilă explicație pentru interesul brusc al polonezilor pentru acest meci constă în apropierea față de maghiari, manifestată prin recentele înfrățiri de grupuri ultras din cele două țări. După unele zvonuri, ar fi trebut să fie destul de mulți unguri în tribune alături de polaci. Luând în calcul toate acestea, peluzele românești s-au mobilizat la rândul lor.

romania - polonia

Așa cum eram deja obișnuiți la meciurile de risc maxim, ca acesta, autoritățile au fost ocupate cu oaspeții și controlul la porți a fost lejer. Pentru prima repriză, am pregătit un spectacol pirotehnic.

romania - polonia - piro
romania - polonia - piro 2

Pirotehnie la România – Polonia

La debutul reprizei a doua am afișat o mini-coregrafie comemorativă, formată din pânze pe care era scris mesajul “Colectiv”. Trecuse puțin peste un an de la tragedia din clubul bucureștean.

Galeria Romaniei

Galeria Romaniei

Atmosfera a fost destul de similară celei de la cele două meciuri de acasă cu Ungaria, în sensul că deși erau prezente mai toate peluzele mari din România, nu se poate spune că s-a cântat foarte bine. De remarcat cantitatea mare de pirotehnie aprinsă de ultrasii români în toate sectoarele stadionului.

Oaspeții nu au fost foarte vocali. O parte din ei fuseseră întorși din drum până să între în România. Dar chiar și așa se puteau identifica steagurile de oraș ale principalelor peluze din Polonia. Încă din prima repriză, s-au iscat incidente cu românii din peluza învecinată. Aparent, totul ar fi început în momentul în care în sectorul de oaspeți a început să se strige de Ungaria. Prietenia polonezo-maghiară este greu de înțeles, mai ales că până acum câțiva ani de zile nu s-a manifestat în nici un fel.

Pentru UST a fost un meci destul de slab. Deși ne-am prezentat într-un număr bun, a fost una dintre cele mai slabe prestații vocale din ultima vreme. Rămâne să ne concentrăm pe depasarea de la Varșovia, care se anunța a fi destul de tensionată, mai ales în urma evenimentelor de acum de la București.