UEFA își încalcă propriul statut

Postasem aseară despre decizia UEFA ca meciul României împotriva Lituaniei, de la Ploiești, să se joace cu porțile închise.

De asemenea, aminteam și că FRF fusese sancționată de UEFA prin închiderea unui sector de 1000 de locuri la meciul cu Serbia, de pe Arena Națională, din pricina scandărilor sincron ale fanilor români și sârbi, “Basarabia e România” și “Kosovo e Serbia”, la meciul de la Belgrad, scandări susținute și aplaudate de un întreg stadion. De asemenea, unele din așa-zisele capete de acuzare de la meciul retur au fost aceleași scandări pe tema Basarabiei și Kosovo, auzite și strigate la unison din mai multe zone ale stadionului.

Pentru a proba duplicitatea și înalta corupție care caracterizează organizația care guvernează fotbalul european, atașăm aici un subpunct al Statului UEFA, capitolul 3, articolul 5.1, care zice: “Apartenența la UEFA este deschisă asociațiilor naționale de fotbal situat pe continentul Europei, cu sediul într-o țară care este recunoscută de ONU ca stat independent”.

Întâmplarea face ca provincia Kosovo să nu fie recunoscută oficial de ONU ca stat independent, dar naționala și echipele de club din această regiune au fost primite în competițiile europene, sub egida UEFA, acest organism încălcându-și flagrant propriul statut prin aceste măsuri. Și repetăm, cluburile sârbești au primit de-a lungul timpului nenumărate sancțiuni din cauză că suporterii au atras atenția pe aceste teme și mai nou și România primește sancțiune după sancțiune pentru niște scandări care nu încalcă nici o lege, care sunt garantate de dreptul la liberă exprimare reglementat de Constituția României și care sunt legiferate de poziția oficială a statului România în privința Kosovo, dar și a contextului istoric pe tematica Basarabiei.

Referitor la alte nenumărate cazuri care au dovedit corupția existentă la UEFA și măsurile abuzive luate de aceștia, e de prisos să amintim, sunt arhicunoscute la nivel mondial.

Pe această cale, cităm și Federația Română de Fotbal, poate ia aminte la ‘golanii’ din peluze și nu mai pleacă capul la orice abuz dictat de la Nyon, la orice mizilic care în cazul naționalelor cu ștaif nu se ia în discuție și nu se notează în niciun raport, dar în cazul nostru și al altor naționale mai mici, duce la sancțiuni care nu fac decât să demonstreze ca UEFA doar omoară pasiunea și farmecul din acest sport, de dragul banilor, și nicidecum nu sprijină fotbalul! UEFA = Mafia!